Forside Motorvejskort Motorvejen Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt


Ommen & Møller

 Ommen & Møller A/S med hovedsæde i Rødekro i Sønderjylland og en underafdeling i Hedensted ved Horsens. Har fået entreprisen med udførelse af 2 Jernbanebroer.  – Broen ved Lille Urlundvej og jernbanebroen ved Måbjerg nord for Holstebro. Derudover udføres broen ved Morrevej og Gedbovej i Tvis.

Ommen & Møller A/S, som siden etableringen i 2005 er vokset til 120 medarbejdere fordelt på afdelinger i Rødekro, Hedensted, Aalborg og Grønland.

Fire broer over motorvejen

Entreprenørfirmaet Ommen&Møller A/S er godt på vej med at løfte Gedbovej i Tvis i vejret for at give plads for den kommende Holstebromotorvejen. En forlægning af Gedbovej er gennemført, og to brofundamenter skyder i vejret for at danne grundlaget for en ni meter bred bro.

Af Frede Rosenberg

Entreprenørfirmaet skriver, at det har sikret sig entreprisen for yderligere at bygge en bro over motorvejen ved Morrevej, og to jernbanebroer ved henholdsvis Ll. Urlundvej i Tvis og ved Måbjerg i Holstebro for i alt ca. 55 millioner.

Projektleder Martin Andersen, der bor i Horsens, vise rundt på byggepladsen med et par mobile kontorer og masser af armeringsjern, mens han fortæller, at han har en uddannelse som bygningsingeniør og tømrer. Han har tidligere stået for flere brobyggerier på Fyn, inden han for et års tid siden blev ansat hos Ommen&Møller.
 

Om opgaven med at bygge de fire broer, siger han:

” Jeg har bestilt en mild vinter, så det skal nok gå glat det hele, men jernbanebroerne er en stor udfordring, da der er så mange formelle ting, der skal på plads både før og under byggeriet. Udover at bygge banebroen ved Tvis har vi også fået til opgave at føre Ll. Urlundvej ind under jernbanebroen og hen til ledvogterhuset.

Selve omlægning af jernbanesporene udføres af Ommen&Møllers underentreprenør Strukton Rail Danmark A/S”.

Martin Andersen oplyser videre, at der lige nu er beskæftiget en håndfuld mænd på hans del af projektet. Ingen af dem er her fra området, men en er på vej. Mandskabsstyrken vil hen ad vejen nok blive fordoblet alt afhængig af, om der skal arbejdes flere steder på en gang.

Han fortæller, at hans hold løser opgaven med at bygge de fire broer og har derudover ikke så meget kendskab til, hvordan de andre parter i motorvejsbyggeriet griber opgaven an. Lokalt giver motorvejsbyggeriet heller ikke anledning til at skabe kontakter udover, at han har talt med et par flinke landmænd omkring noget markvandingsanlæg, og så har et par af de ansatte lejet et hus i Holstebro.

Lille Urlundvej

Om opgaven med at bygge de fire broer, siger han:

»Jeg har bestilt en mild vinter, så det skal nok gå glat det hele, men jernbanebroerne er en stor udfordring, da der er så mange formelle ting, der skal på plads både før og under byggeriet. Udover at bygge banebroen ved Tvis har vi også fået til opgave at føre Lille Urlundvej ind under jernbanebroen og hen til ledvogterhuset.

Selve omlægning af jernbanesporene udføres af Ommen & Møllers underentreprenør Strukton Rail Danmark A/S.

Lige nu er der beskæftiget en håndfuld mænd på hans del af projektet. Ingen af dem er her fra området, men én er på vej. Mandskabsstyrken vil hen ad vejen nok blive fordoblet alt afhængig af, om der skal arbejdes flere steder på engang.

Martin Andersen fortæller, at hans hold løser opgaven med at bygge de fire broer og har derudover ikke så meget kendskab til, hvordan de andre parter i motorvejsbyggeriet griber opgaven an. Lokalt

giver motorvejsbyggeriet heller ikke anledning til at skabe kontakter udover, at han har talt med et par flinke landmænd omkring noget mark-vandingsanlæg, og så har et par af de ansatte lejet et hus i Holstebro.


Projektleder Martin Andersen, der bor i Horsens, viser rundt på byggepladsen med et par mobile kontorer og masser af armeringsjern, mens han fortæller, at han har en uddannelse som bygningsingeniør og tømrer. Han har tidligere stået for flere brobyggerier på Fyn, inden han for et års tid siden blev ansat hos Ommen & Møller.

 

Gedbovej

Løfter vej over motorvejen

Entreprenørfirmaet Ommen & Møller A/S er godt på vej med at løfte Gedbovej i Tvis i vejret for at give plads for den kommende Holstebromotorvejen. En forlægning af Gedbovej er gennemført, og to brofundamenter skyder i vejret for at danne grundlaget for en ni meter bred bro.

Entreprenørfirmaet har sikret sig entreprisen for yderligere at bygge en bro over motorvejen ved Morrevej, og to jernbanebroer ved henholdsvis Lille Urlundvej i Tvis og ved Måbjerg i Holstebro for i alt ca. 55 millioner.

Morrevej

Måbjerg


 

Gedbovej

 

 

 

 

 

Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net