Forside  Motorvejskort  Motorvejen
Entreprenør kort
Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt

Jordbundsundersøgelser
 
 

Før vejbyggere og brobyggere går i gang med det store maskineri, bliver jordbundsforholdene grundigt undersøgt med hensyn til bæreevne til bropiller og den slags.

Ved bygningen af Holstebro Motorvejen har Cowi a/s og Franck Geoteknik a/s haft ansvaret for denne opgave.

Cowi a/s

Franck Geoteknik a/sCOWI er en uafhængig, fagligt førende rådgivningsvirksomhed inden for ingeniørteknik, miljø og samfundsøkonomi. COWI beskæftiger 3400 medarbejdere, heraf 2000 i Danmark.

De udenlandske aktiviteter omfatter 1400 medarbejdere fordelt på en række datterselskaber, projekt- og ud­landskontorer.

COWIs fremtidige omsætning vil svare til 2,6 mia. kr. om året. Dette tal inkluderer omsætningen fra nyindkøbte Kampsax og Interconsult.

Jordbundsundersøgelse

 

Franck Geoteknik blev stiftet i år 1979 af brødrene Bjarne og Freddie Franck, og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere, heraf 20 ingeniører og geologer. Franck Geoteknik udvider i 2017 navnet til Franck Miljø- og Geoteknik.

Firmaet har i dag afdelingskontorer i Slangerup og Horsens. Siden starten har firmaet gennemført mere end 50.000 sager og foretaget mere end 100.000 boringer.

Franck Miljø - & Geoteknik løser opgaver for private-, offentlige- og erhvervskunder i hele Danmark og er et af de største uafhængige specialfirmaer i Danmark, der beskæftiger sig med geotekniske opgaver og boreteknik i jorden.

 


Her undersøges bundforholdene nord for Mejrup.


Her et eksempel på borerør med prøver.


Eksempel på prøver.
 


Ved Skivevej nær Bakgaard.


Jordbundsundersøgelse i Storådalen.


Jordbundsundersøgelse i Storådalen.

 

Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net