Forside  Motorvejskort  Motorvejen
Entreprenør kort
Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt

 
Brobisserne fester.

 

En festdag for brobisserne

Tirsdag blev en begivenhedsrig dag for især de 15 betonfolk, der støbte en fjerde del af dalbroen på 225 meter over Tvis Å som et led i det store motorvejsbyggeri.

Af Frede Rosenberg

Ved solopgang rullede de første af cirka 120 betonkanoner ind på entreprenør Aarsleff,s byggeplads ved Tvis Å, hvor brobisserne stod klar.

Projektleder Bo Vestergaard Pedersen siger, at dagens forbrug af beton er ikke mindre en 1.100 kubikmeter svarende til, hvad cirka 120 lastbiler –  betonkanoner –  kontinuerligt kan levere over 15 timer til 117 meter ”halvbro”.

”Og gråvejret, som vi har, er det helt korrekte vejr til at løse opgaven i. Dagen er samtidigt en festdag for os alle. Det markeres ved, at der er grillpølser til alle ved middagstid og til aften står den på en lun ret - alt som en anerkendelse af en stor og langvarig proces. Når der nu tages en bid på 117 meter af den halve vejside, så skyldes det, at brofaget skal spændes op, og hertil er den samlede brolængde på 225 meter for langt et stykke til, at opspændingen bliver ok”, siger Bo Vestergaard Pedersen.

 

 

 

 

 

 

 

Brobisserne var morgenfriske, da de første portioner beton blev svinget ind, og fordelt på den jernarmerede bro. Foto: Søren Langkjær

Fotografen Søren Langkjær fra HLK (Holstebro Lokalhistorisk Klub) var på plads den flotte, lune sommermorgen, da strømmen af betonkanoner rulle ned til Tvis Å fra nordsiden med beton til dalbroen, der blive på 225 meter.

Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net