Forside  Motorvejskort Motorvejen
Entreprenør kort
Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt

         
Udsigten til støjen fra motorvejen -

           Sidste artikel om de tre gårde ved Herningvej

Specialarbejder Verner Svenstrup, Lavlund, Herningvej 117, Tvis var næsten klar over kommissionens svar, da han fik brev for nogle dage siden – totalekspropriation, som han ønskede.

- Det var udsigten til støjen fra motorvejen, den blokerede udkørsel til Herningvej samt den korte afstand på 40 meter til tilkørselsrampen, der gjorde det klart for mig, at her kunne jeg ikke blive boende -, fortæller han.

Lavlund er fra omkring 1917, og Verner har boet der fra sit trettende år – i dag er 51 år. Han overtog ejendommen fra sine forældre i 2001, og på samme tid blev det meste af jorden, nemlig 18 ha, solgt fra til Preben G. Jensen.

-Jeg er lettet over, at der nu er truffet en afgørelse – men det er da lidt vemodigt at skulle sige farvel til det sted, hvor jeg har boet så længe-, konstaterer han.

 

Verner siger, at det er lidt vemodigt at skulle sige farvel til Lavlund, hvor han har boet i 38 år. Foto: Frede Rosenberg

 

Verner Svenstrup viser vejen ned til Herningvej som er meget trafikeret, særlig om morgenen.

Over alle årene har Verner kun haft 100 meter ud til Herningvej. Nu er der udsigt til en motorvej blot 40 meter væk, men den er ikke sådan at komme op på.

 

 Lavlund  1960.

 


Lavlund Herningvej - vinter 2015.

 
Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net