Forside  Motorvejskort  Motorvejen
Entreprenør kort
Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt


Øster Toustrup også motorvejsoffer
Tekst og Foto: Frede Rosenberg
 

- Det er ikke til at fatte, at mit hjem her på Viborgvej 146 i Mejrup skal jævnes med jorden for at give plads til Holstebro Motorvejen. Det er jeg ked af-, siger indehaveren Grethe Toustrup, der er 71 år.

Af Frede Rosenberg

Øster Toustrup, der hører til de ældste slægtsgårde i Mejrup Sogn, er på 125 tdr. land. Der er tale om en firlænget gård med en kæmpe fritliggende lade, hvor Grethe og hendes mand, Niels, - der døde for seks år siden - havde hønseri med ægproduktion over en lang årrække.

Ejendommen var Niels’ barndomshjem, som han overtog fra sine forældre. Han og Grethe har tre sønner, men ingen af dem er interesseret i at overtage stedet. Og da slet ikke nu, hvor en ekspropriering står for døren, fortæller Grethe.
 


Grethe og Niels Toustrup fik renoveret hele stuehuset, der i dag tager sig pænt ud med en nyere rødstensmur.


Øster Toustrup

Foto fra Øster Toustrup
 

Grethe vil flytte til en lejlighed, og som et kært mine skal dette gamle ommalede syltetøjs skab helt sikkert med.
 

Motorvejen får sit forløb ned over marken fra Viborgvej og lige ind ”over” stuehuset. Havde der væet mulighed for at mindske på afstandskravet til en kæmpehøj, var Øster Toustrup blevet fredet, fortæller man på egnen.
 

Den store lade husede tidligere Grethe og Niels’ hønseri med stor ægproduktion.

 
Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net