Forside  Motorvejskort  Motorvejen
Entreprenør kort
Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt

Politiet er motorvejs-parate
 
 

Politiet er motorvejs-parate

Midt- og Vestjyllands Politi har forholdsvis let ved at tackle, at Holstebromotorvejen i slutningen af september måned i år tages i brug

Af Frede Rosenberg

Politiinspektør Ole Henriksen, der er leder af lokalpolitiafdelingen, oplyser, at der på politihovedsædet i Holstebro ikke foretages nogen nedtælling til datoen for motorvejsåbningen den 29. september. Det skyldes først og fremmest, at de første afsnit af allerede er åbnet – og endvidere har man indhøstet erfaringer i forbindelse med åbning af andre motorvejsafsnit i kredsen, siger han.

En rolig byggefase

Ole Henriksen mindes ikke, at der under byggeriet af motorvejen er forekommet ulykker eller andet, der har krævet en politiindsats.

-Jeg synes, at byggeriet har kørt rigtigt fornuftigt. Det samme gælder bilisternes ibrugtagning af de første afsnit af motorvej, som jeg selv er daglig bruger af med bopæl i Herning. Jeg fornemmer, at trafikanterne har forstået at indordne sig efter hinanden. Nu skal det bliv spændende at se, hvilken til- og frakørsel trafikanterne vil vælge, når turen går til eller fra Holstebro.

Responstider

Politiinspektøren vil helst undlade at komme ind på dette begreb, for som han siger: -Der er tale om så mange faktorer, der indgår i beregning af responstiden, at jeg afstår. Men, tilføjer han, det er klart, at vi med den nye vej kan komme hurtigere frem for at løse politiopgaver.

En sikker vej mere

-Det glæder mig, at befolkningen her i området får en mere sikker vej at færdes på. Grundlæggende har vi i politiet et ønske om at nedbringe færdselsuheld, og al erfaring fortæller, at der sker færre uheld på veje uden modkørende trafik.

Ændrer de kriminelle færdselsmønster?

-Med nye veje ændrer alle kørselsmønster – det gælder også de kriminelle. Om den teori holder, må tiden vise. Den nye motorvej giver også os en mulighed for hurtigere at sætte ind mod kriminelle. Spærringer kan hurtigere etableres, vi kan hurtigere være fremme, når en tyverialarm er blevet aktiveret m.v., svarer politiinspektøren.

 

 

 

 


Ole Henriksen vil her på toppen af politigården i Hostruphaven skønne, at mange politiforretninger med den nye motorvej så tæt på kan klares betydeligt hurtigere og mere sikkert. Foto: Frede Rosenberg

Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net