Forside  Motorvejskort  Motorvejen
Entreprenør kort
Artikler
Oversigtskort
Ekspropriationer
Fauna Flora Arkæologi Kontakt
 

St. Soels -


Kim Damgaard Madsen

Landmand Kim Damgaard Madsen og skolelærer Hanne Madsen, Soelsvej 2, Tvis fortæller her søndag morgen med hele familien rundt om kaffebordet, at kommissionen netop har besluttet at imødekomme deres anmodning om, at St. Soels skal eksproprieres i sin helhed ved en senere afholdt ekspropriationsforretning.

Kim Damgaard Madsen fortæller, at han af skrivelsen fra kommissionen kan læse, at den i sin afgørelse blandt andet har taget hensyn til, at det forventelige støjniveau på både hus og have vil være på minimum 68 dB, og at motorvejens placering gør, at de får en omvej for at komme ud til de afskårne areal. Der er tale om ca. 30 ha jord øst for motorvejen.

- Endvidere kan jeg se, at kommissionen har bemærket, at vores aktive ude liv i den store have vil blive ødelagt med støj fra motorvejen så tæt forbi haven -.

-Vores plan er nu at finde et nyt sted at bo. Helst på landet og gerne ved skov og vand og uden støj fra vej/motorvej. Og så skulle der gerne være plads til hest, hund, kat og vores fritidsaktiviteter. En rimelig kort vej til skolen, er også et ønske-.

- Egentlig blev vi helst boende, men med motorvejen så tæt på, vil det blive uudholdeligt -, siger Kim D. Madsen.

Til oplysning for andre, der kommer til at stå i samme situation, siger han, at det for ham har været en stor støtte at have en advokat ved sin side i god tid før detailbesigtigelsen.

Datteren Helene tilføjer: - Hvorfor skulle det lige gå ud over os. Hvor skal vi tage hen med dyrene og shelteren. Og hvor skal mine søskende gå i skole?


Kommissionen havde bemærket, at familien på St. Soels dyrkede et rigt udeliv i deres have – som her, hvor der var skumfiduser til alle.

Kim og Hanne har givet deres tre piger et stort råderum med mange aktivitetsmuligheder både inde og ude på St. Soels.


Kim og Hanne har overtaget dette vel over hundrede år gamle langbord med mærker fra de sultne karles knive. Det er overleveret dem, at karlene på den måde gav udtryk for deres utilfredshed, når maden ikke var færdig til tiden.


Kim og familien på den store gårdsplads foran stuehuset.

 
Foto fra St. Soels

Skakspillet i haven hvor der er tilbragt mange timer.
 
Hanne og Kim i deres smukke have.

Vejen fra Herningvej op til St. Soels der bliver brudt af motorvejen.
Flagene markerer skæringspunktet for motorvejen.

 

 

 
Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.          Copyright: Holstebro Lokalhistoriske Klub. - cvr. 35690638 -     Webmaster: t@fleng.net